NorDan og NCC samarbeider om lavkarbonvinduer i Norge og Sverige

Samarbeidet er basert på et felles mål om å bidra til det grønne skiftet ved å levere bygninger med lavest mulig klimapåvirkning og energibehov.

NCC og NorDan er blant de største aktørene i sine segmenter i den skandinaviske byggebransjen. Med lanseringen av GreenTech-vinduer med ORAÉ-glass, tar NCC og NorDan ytterligere skritt i retning av mer bærekraftige byggeprosjekter.

Betydelig reduksjon

For å redusere den totale klimapåvirkningen er det viktig for NorDan å kunne tilby nye løsninger som reduserer det totale klimafotavtrykket i byggeprosjekter. For et standardvindu står glasset for omtrent halvparten av klimapåvirkningen, men med en helt ny type glass reduseres dette betydelig.

Ved å kombinere det beste fra NorDans aluminiumskledde trevinduer med det nye ORAÉ-glasset fra Saint-Gobain oppnår man en betydelig reduksjon av klimagasser som slippes ut under produksjonen av vinduene. På isolerglasset er besparelsen ca. 30-40 % og på hele vinduskonstruksjonen ca. 15-20 %. Alt er nøye dokumentert gjennom dynamisk EPD-dokumentasjon. Løsningen er også viktig for å bidra til økt sirkularitet for glass i byggebransjen.

Strategisk samarbeid

NorDan og NCC har hatt et strategisk samarbeid i Sverige siden 2015 og i Norge i flere tiår. En viktig del av samarbeidet er å utvikle nye og innovative produkter og arbeidsmetoder. De to selskapene har blant annet vært pionerer innen digitalisering og tar nå et nytt stort steg i sitt unike samarbeid.

Dag Kroslid, konsernsjef i NorDan Gruppen, sier:

– Vi er veldig stolte av vårt gode samarbeid med NCC i Sverige og Norge gjennom så mange år. Vi er flinke til å gjennomføre felles forbedringsprosjekter hvert år, og i år er lavkarbonvinduer et av de viktigste fokusområdene. Jeg vil også takke Saint-Gobain for det gode samarbeidet vi har med dem i denne løsningen. Det er ikke bare et strategisk viktig samarbeid for alle parter, det er også helt i tråd med FNs bærekraftsmål 17 (Implementering og globalt partnerskap).

Urban Modh, Group Manager Category Management i NCC:

– For å lykkes med klimaomstillingen kreves det proaktiv innsats og samarbeid mellom alle aktørene i verdikjeden. Som entreprenør må vi ha kompetanse til å bygge med lavere klimapåvirkning, og våre leverandører må kunne levere produkter med lav klimapåvirkning. Og denne typen samarbeid og initiativ er svært viktig. Med NorDans løsninger reduserer vi klimafotavtrykket fra vindusglass.

Fakta om GreenTech:

  • NorDans mest bærekraftige produktalternativ
  • Kombinerer de klimapositive egenskapene til trevinduer med det revolusjonerende «Low Carbon» ORAÉ-glasset fra Saint-Gobain.
  • Kombinasjonen reduserer klimagassutslippene i produksjonen med opptil 20 % for hele vinduet og opptil 40 % for glasset separat.
  • Dokumenterte klimaegenskaper gjennom produktspesifikke EPD-er og sertifiseringer.

For mer informasjon, kontakt:

Dag Kroslid
Konsernsjef NorDan Gruppen
Tel. +47 48 99 99 87
dag.kroslid@nordan.no

NorDan