Sikkerhetsglass

NorDan tar sikkerhet på alvor og leverer som standard produkter som har gjennomgått strenge krav og tester. Sikkerhetsglass finnes i en rekke ulike utførelser, med beskyttelse mot ulike påkjenninger, som fallrisiko, personskade ved kollisjon, innbrudd, hærverk, prosjektiler og trykkbelastning. De to vanligste løsningene for sikkerhetsglass er herdet- og laminert glass.

Mer Informasjon

Sikkerhetsglass

Sikkerhetsglass finnes i en rekke ulike utførelser, med beskyttelse mot ulike påkjenninger: Fallrisiko, personskade ved kollisjon, innbrudd, hærverk, prosjektiler og trykkbelastning. Noen forskriftskrav løses med tykkere glass, andre med spesialglass. De to vanligste løsningene for sikkerhetsglass er herdet og laminert glass.

Laminert glass: Selve glasset er ikke sterkere enn vanlig glass. Egenskapene som sikkerhetsglass sitter i lamineringen. Om glasset skades sitter det fortsatt fast i rammen. Dette minimerer risikoen for kutt skader, samtidig som et fall igjennom glasset forhindres.

Herdet glass: Herdet glass er et vanlig floatglass, som hetes opp til ca 650°C og som deretter raskt kjøles ned. Gjennom denne prosessen blir glasset omkring fem ganger sterkere enn vanlig glass.

Viktig å nevne er at NorDan alltid yter maksimalt for å skape et best mulig sikkerhetsprodukt – glass, karm og ramme – vi fokuserer ikke bare på glasset.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Gjennom vårt nyhetsbrev vil du motta relevant informasjon om nyheter og andre aktuelle saker. Registrer deg. Vi tar godt vare på dine personopplysninger i henhold til gjeldende lover, og du kan enkelt melde deg av når du selv ønsker.

NorDan