NorDan kvaliteten

NorDan er opptatt av å levere kvalitetsprodukter og har kontinuerlig fokus på produktutvikling. Valg av råmateriale, impregnering, overflatebehandling og testing er noen av de prosessene som bidrar til at vinduer fra NorDan har lang levetid.
Her kan du lære mer om hvordan vi sikrer høy kvalitet og holdbarhet gjennom hele produksjonsprosessen.

Trykk på ikonene nedenfor for å lese mer
om de forskjellige kvalitetene ved våre NTech (tre) produkter:

Trekvalitet og
vakuumimpregnering

Maling og
overflatebehandling

Kvalitetssenter
og testing

Produktegenskaper

Tilvalg
NTech produkter

TREKVALITET OG VAKUUMIMPREGNERING

Trekvalitet og kontroll

Høy andel kjerneved i råmateriale samt vakuumimpregnering av produkter gir god beskyttelse mot sopp og råte.  NorDan inngår aldri kompromisser når det gjelder treets kvalitet. Vi benytter furu med høy naturlig andel kjerneved, som leveres med laminert fingerskjøt fra våre leverandører. Det gir maksimal stabilitet og lite bevegelse i trevirket, uavhengig av produktstørrelse og variasjoner i temperatur og fuktighet.

Ved mottak av trevirket gjennomfører vi strenge kvalitetskontroller. Fuktigheten av trevirket skal være 12% +- 2%, og vi sørger for at luftfuktigheten holder seg stabil gjennom hele produksjonen.

Vi er opptatt av å redusere avfall fra trevirket så mye som mulig. Det som ikke benyttes i produksjonen brukes enten til oppvarming av fabrikk, eller gis bort til bønder som flis.

Vakuumimpregnering av trevirke

For å ytterliggere forsterke trematerialets evne til å stå imot fuktighet og et værhardt klima, blir alle produkter vakuumimpregnert. Dette er en kostbar og tidkrevende prosess, men er avgjørende for å sikre lang levetid og gode garantier mot sopp og råte.

Vakuumimpregnering gjør at impregneringsvæsken trekker dypt inn i trevirket (6 mm og 50-60 mm i endeveden) noe som er essensielt for å oppnå langvarig holdbarhet i norsk værhardt klima.

Fra det øyeblikket materialene settes inn i impregneringskammeret, til de kan tas ut igjen, tar prosessen vanligvis mellom 45 og 60 minutter.
Etter impregnering må produktene gjennom en tørkeprosess. Denne tiden varierer fra anlegg til anlegg, avhengig av effektiviteten til hvert enkelt anlegg. På våre nyeste og mest effektive anleggene tar tørketiden vanligvis mellom 6 og 8 timer.

Vår bruk av vakuumimpregnering er med på å gi Svanemerkede produkter. Dette betyr at både råmaterialene og produksjonsprosessen oppfyller strenge krav til kvalitet, energiforbruk og bruk kjemikalier, noe som bidrar til en mer bærekraftig produksjon.

Verdt å merke seg
Ved de sjeldne tilfellene hvor det er oppdaget sopp eller råte på våre produkter, returneres disse for grundig analyse. Våre undersøkelser har kun avdekket at trevirket i disse tilfellene ikke har blitt tilstrekkelig impregnert. Selv om årsakene kan variere, bruker vi hvert tilfelle som en læringsmulighet, og våre rutiner forbedres kontinuerlig for å sikre høyest mulig kvalitet i alle våre produkter.

Slik blir trevirket vårt impregnert:

1. Materialet plasseres i behandlingskammeret.

2. Vakuum trekker luften ut av kammeret.

3. Impregneringsveske fyller kammeret.

4. Kammeret er under trykk og presser impregneringsvesken inn i materialet.

5. Impregneringsvesken tømmes og vakuumet sørger for at overflødig veske fjernes.

6. Materialet er nå ferdig impregnert og klar for tørking før videre behandling.

MALING OG OVERFLATEBEHANDLING

Maling og overflatebehandling: Treprodukter

NorDan benytter Akzo’s beste malingssystem for dekkende og grundig overflatebehandling av våre treprodukter. Malingen gir produktene svært god beskyttelse og er en viktig komponent for å støtte opp under lang levetid og gode garantier mot sopp og råte.

Vi benytter oss av elektrostatisk malingssystem i vår produksjonsprosess. Dette er et toppmoderne system som positivt lader produktene før maling. Dette sikrer at produktet trekker bedre til seg malingen, gir bedre dekkevne og reduserer svinn.

Maling og overflatebehandling: Aluminiumsprofiler

For å behandle våre aluminiumsprofiler benytter vi en hurtig-anodiseringsprosess. Overflaten på aluminiumsprofiler hurtig-anodiseres med en kombinasjon av elektrisk spenning og dryppbad. Dette skaper en overflate som pulveret ikke bare fester seg til, men også herder til en ekstremt hard hinne. Resultatet blir svært holdbar og tilnærmet vedlikeholdsfri aluminium som tåler selv de tøffeste forholdene i kystnære områder.

For å minimere miljøpåvirkningen fra pulverlakkeringsprossen, har NorDan implementert et gjenvinningssystem for avfall og kjemikalier.

Vi er stolte over å ha oppnådd en av de mest anerkjente sertifiseringene innenfor pulverlakkering: Sea Proof Plus fra GSB. Denne sertifiseringen er et sterkt salgsargument for prosjekter i kystnære områder, og understreker vår forpliktelse til kvalitet og holdbarhet.

Fabrikk ansatt Moi

KVALITETSSENTER OG TESTING

Kvalitetssenter

NorDan opprettholder strenge interne testregimer, og hver fabrikk har et eget NTech kvalitetssenter.

Våre kvalitetsteknikere utfører ukentlige stikkprøver hvor tilfeldige produkter blir plukket ut på alle NTech fabrikkene. Produktene blir grundig kontrollert, både når det gjelder funksjonalitet og finish, før de sendes ut til våre kunder.

Enhver avvik fra NorDans standarder blir nøye fulgt opp i tråd med våre interne prosedyrer. Dette innebærer at både kvalitetsledere og produksjonsteamet blir involvert for å kontinuerlig forbedre produksjonsprosessen og sikre at vi leverer produkter av høyeste kvalitet.

Testing

I NorDan har vi et eget testlaboratorium hvor vi utfører omfattende tester av våre egne produkter i henhold til våre egne krav.

Vårt testutstyr er tilsvarende utstyret som brukes av NDVK (Norsk Dør- og Vinduskontroll), som er en anerkjent aktør innenfor testing av vinduer og dører.

Årlig testes over 80 forskjellige NTech produkter. Disse produktene velges og kjøpes av PU (Produktutvikling), noe som sikrer at produksjonsteamet ikke har kjennskap til hvilke produkter som blir testet.

Testingen inkluderer grundige undersøkelser av blant annet vann- og luftgjennomtrengning.

NorDans interne kvalitetskrav er langt strengere enn standardene sett av NDVK.

Luftgjennomtrengning

NorDan har som mål å ligge helt i toppen innenfor klasse 4 når det gjelder luftgjennomtrengning. Dette representerer den høyeste klassifiseringen som kan oppnås innenfor vår bransje.

Vanngjennomtrengning

NorDan setter sine egne interne krav høyt når det gjelder vanngjennomtrengning. Mens NDVK sine krav for vanngjennomtrengning er på 600 pascal, har NorDan satt et enda høyere kravsnivå internt, som er å ligge på 1050 pascal. Dette understreker vår forpliktelse til å levere produkter av høy kvalitet, som tåler selv de mest krevende værforholdene.

PRODUKTEGENSKAPER

Aluminiumsprofiler og glasslister med drenering

Våre aluminiumsprofiler og glasslister er designet for effektiv drenering, noe som fører til rask tørking og dermed lang levetid.

Egenutviklede deler

Vi bruker egenutviklede pakninger og klimalister for å redusere gjennomtrengning av vind, vann og lyd, samt bedre u-verdi. På våre utadslående produkter benytter vi doble pakninger for å oppfylle våre interne krav om 1050 pascal.

NorDan utvikler også egne deler og beslag for å kunne tilby produkter med komponenter tilpasset hvert spesifikke produkt for maksimal ytelse.

Rustfrie detaljer

Som standard bruker vi rustfrie festemidler og skruer på utvendig side av våre produkter. Dette bidrar til bedre holdbarhet, spesielt i fuktige og utfordrende miljøer.

Glassfunksjoner

Våre produkter gir deg frihet til å velge blant et bredt utvalg av glassfunksjoner. Vi tar hensyn til kundens behov for å kunne tilby det riktige glassalternativet for hvert spesifikke produktet.

TILVALG NTECH PRODUKTER

NorDan tilbyr et bredt spekter av tilvalgsmuligheter, slik at du kan skreddersy dine egne produkter etter dine behov.

  • Påmontert Screens

Vi kan levere påmontert Screens på våre innadslående produkter, fastkarmvinduer og skyvedører direkte fra fabrikken.

  • Fargevalg

Hos oss kan velge mellom 22 standardfarger på aluminium og 20 standardfarger for tre, uten tillegg i pris, eller hvilken som helst farge i NCS- eller RAL-skalaen mot et pristillegg.

I tillegg kan du velge mellom Silver Line, White Line og Black Line uten tillegg i pris.

  • Profil

Hos NorDan kan du velge mellom Modern og Classic profil uten tillegg i pris.

  • Glassrekkverk

Mulighet for glassrekkverk (fransk balkong) påmontert innadslående NTech produkt fra fabrikk.

  • GreenTech og Svanemerket

Alle NTech produkter kan leveres som GreenTech og Svanemerket. GreenTech er et produktalternativ med mange bærekraftige fordeler.

  • Innvendig solskjerming

Vi tilby skreddersydde innvendig solskjermingsprodukter til våre NTech produkter. Hos oss kan du velge mellom flere typer persienner og plisségardiner.

  • Skreddersydd myggnetting

Hos NorDan har du mulighet for skreddersydd myggnetting til både innadslående og utadslående NTech vinduer, samt utadslående balkongdører.

  • Skjulte sensorer – NConnect

Gjør vinduene dine klare til smarthus. Hos oss er det mulig å få skjulte sensorer for integrering av NConnect i alle våre NTech produkter.

MARKEDETS BESTE GARANTIORDNING

Nye vinduer og dører er en viktig investering i produkter som skal vare i lang tid. Nå tar NorDan et enda større ansvar og innfører Kundeløftet: Markedets beste garantier for vinduer og dører. Vinduer og dører fra NorDan er til å stole på, kvalitet skal oppleves hver eneste dag gjennom mange år. Derfor er vi stolte av å tilby markedets beste garantier gjennom vårt kundeløfte. NorDan er opptatt av å levere kvalitetsprodukter skreddersydd til dine behov.

NorDan